ترانکینگ ها و داکت ها

تعریف ترانکینگ و داکت های کابل و سیم برق :

ترانکینگ ها و داکت ها محفظه های در بسته ای هستند که جهت توزیع سیستم های برق نرمال اضطراری شبکه های کامپیوتری تلفن سانترال سیستم های صوتی اعلام حریق و … استفاده میگردد و جایگزین سیستم سنتی لوله کشی برق شده است .

چرا از داکت ها و ترانک ها استفاده میکنیم ؟

  • سهولت تغییر یا افزایش سیستم های کابل گذاری با توجه به حجم قابل ملاحظه محفظه های تراکینگ در مقایسه با سیستم لوله کشی و امکان کاهش یا افزایش تعداد پریز ها
  • دارای قابلیت تغییر مکان کلید ها و پریز ها
  • دارای عایق مناسب در داخل محفظه جهت جلوگیری از زنگ زدگی وپوسیدگی و دوام بیشتر کابل ها
  • دارای رنگ آمیزی در انواع رنگ های مختلف

 تفاوت ترانک و داکت

آنچه در بازار کار به داکت اطلاق می شود کانالهای پلاستیکی معمولی است که غالبا فقط برای قرار دادن کابل استفاده می گردد و دارای ابعاد کوچکتر و حجم سیم های کم، مورد استفاده قرار می گیرد. اما ترانک ها علاوه بر فضا جهت عبور کابل، معمولا مکانیزمی دارند که می توان بر روی آنها پریزهای برق و شبکه و کلیدهای خاص را به صورت مستقیم جاسازی نمود و کابل ها را داخل محفظه های مخصوص قرار داد . به عنوان مثال می توان پریز برق، پریز شبکه و پریز تلفن را داخل ماژولهای خاص قرار داد و کابل های شبکه برق و تلفن را به تفکیک در بدنه ترانک قرار داد.

طبیعی است که داکتهای معمول در بازار چنین امکانی را ندارند و همانطور که گفته شد معمولا داکتها امکان پذیرفتن پارتیشن را در درون خود ندارند.

پارتیشن قطعه ای است که در داخل ترانک قرار گرفته و آن را تقسیم به دو یا تقسیم به ۳ می کند (جهت مجزا کرده کابلهای برق، تلفن و شبکه ) ضمنا داکتها حجم کابل کمتری را نسبت به ترانکها می پذیرند. از طرف دیگر داکت ها مقاومت بسیار کمتری در برابر ضربه نسبت به ترانک ها دارند. در بعضی ترانکها مانند لگراند از مواد سوپر پی وی سی، جهت مقاومت بیشتر در برابر ضربه استفاده می شود.

داکتها در برابر آتش سوزی هیچ مقاومتی ندارند اما اغلب ترانکها به خاطر صنعتی بودن از موادی ساخته می شود که در برابر اشتعال مقاومت بیشتری داراست.

مفهوم”ترانک”در شبکه‌های کامپیوتری چیست؟
در ارتباطات مدرن ترانک مفهومی است که با استفاده از آن سیستم‌های ارتباطی می‌توانند با به اشتراک‌گذاری یک دسته از خطوط یا فرکانس‌ها (به جای فراهم کردن برای تک تک کاربران) دسترسی تعداد زیادی کاربر را به شبکه فراهم کنند.

تماس با ما (کلیک کنید)